søndag 24. juli 2011

Til Anders Behring Breivik

--> -->
Så vidt jeg har forstått det, ut fra det jeg har lest av det du har skrevet, ser du på deg selv som en slags helt. Etter å lenge ha forsøkt å avsløre den korrupte, marxistiske, multikulturvennlige regjeringen vår via ikke-voldelige midler (leserinnleggene ble ikke trykket), har du nå sett deg nødt til å ty til vold for å bli hørt. Du har forberedt deg som en kriger. Kopiert manifestet til unabomberen. Trent deg opp fysisk og psykisk. Studert kampsport. Anabole steroider. Prestasjonsfremmende midler. Alt for å bli den perfekte en-manns-krigeren. En mann mot et korrupt regime. Og når du endelig føler at du er den perfekte krigeren, når du har pakket bagen din med blant annet ”Mini Ipod with your favourite playlist for moral boost”, “Bandage + tape”, “2 adrenaline shots” og en cyanid-kapsel, tenker du at den beste måten å bruke denne treningen på er å massakrere det som bare kan beskrives som forsvarsløse tenåringer. 

I begynnelsen bare skjønte jeg det ikke.

Du virker jo ikke helt idiot på innleggene dine på document.no. Du er imot ekstremisme. Du hater ikke muslimer generelt, bare de som følger koranen til punkt og prikke. Du fremstår til tider reflektert, selv om man etter hvert blir klar over at du kun vet hva som høres reflektert ut. Du vet hva som er riktig å mene, men det er ikke sikkert du dermed mener det. Du er også opptatt av retorikk. Mange av de rett ut uintelligente refleksjonene du kommer med er så pent pakket inn at de til forveksling kan se intelligente ut. Du er nok fullstendig klar over hvor idiotisk det hadde hørtes ut om du kun sa; ”regjeringen er infiltrert av marxister”.  Høgskolen i Volda er infiltrert. Blindern er infiltrert. Disse er nå ”indoktrineringsleire for fremtidige generasjoner av kulturelle marxister/multikulturalister/politisk korrekte.”
Du tror på konspirasjonsteorier.

Så hvor kommer ungdommene inn i bildet?

I begynnelsen lurte jeg på om du kanskje prøvde å likvidere morgendagens politikere. Halvparten av AP er jo i følge deg selv marxister. Men igjen, hvis du ikke er helt idiot, bør du skjønne at dette ikke fungerer. Det du nå har gjort vil bare føre til økt rekruttering til AP. Unge vil antakelig engasjere seg enda mer. De som sitter på gjerdet og ikke helt vet om de skal stemme AP eller SV kommer nå til å løpe til stemmelokalene for å stemme AP.

Nei, hvis jeg skal tenke litt lenger så tror jeg nok du heller gjorde dette for voldens skyld. For å først og fremst ”bevise” hvor dårlig det går når vi blander kulturer som den vestlige og den islamistiske. Resultatet av dette blir blant annet deg.

Det er mye som kan motsi dette. Blant annet er du et resultat av mange faktorer, ikke bare de muslimene du var i kontakt med da du vokste opp. Du har tydelig opplevd ting du ikke har klart å takle på andre måter enn å lage en universell doktrine. Du tror dermed at dine egne personlige meninger og oppfatninger er universelle, at om bare alle visste hva du visste ville de også reagere på samme måte. Du skjønner ikke at du, dessverre, og heldigvis, er et ekstremt enkelttilfelle. Et tragisk bevis på den gangen alt som kunne gå galt gikk galt. Du er akkurat intelligent nok til at du klarte å gjennomføre dette. Samtidig er du akkurat for lite intelligent, reflektert (eller kanskje for psykisk syk) til å se hvor mange av poengene dine som faller på sin egen urimelighet.

Du er en tragedie.

Du er ikke en helt. Du er ikke en martyr. Du er ikke et ondt monster. Du er forvirret. Du er en ekstremist (selv om du antakelig ikke ville være enig i dette). Du har lenge følt deg maktesløs. Du ønsker å være en helt. Du kommer til å bli berømt. Det var da også ditt ønske. Du vil at det skal handle om deg. Din person. Dine forberedelser. Ditt manifest. Dine politiske meninger. Men det handler ikke om deg. Du er tragedien. Jeg vil nesten kalle deg en mini-naturkatastrofe.

Det handler om 14, 15, 16 – åringene som ble skutt. De som tenkte på mamma, på pappa, før de ble truffet av meningsløsheten din. Noen har brukt utrolig mye tid og energi på at disse barna skulle få bli 14, 15 eller 24. Noen har listet seg inn om natten for å sjekke om de pustet. Noen har sikret leiligheten for at de ikke skulle stikke fingeren i stikkontakten. Noen har strøket over myk barnehud. Ønsket å beskytte. Det er forresten derfor jeg er av den mening av at du ikke har barn. Da hadde du aldri gjort det.

Men dette er antakelig bare sippete for deg. Jeg har en mistanke at du på en måte var klar over ”grusomheten” i det du gjorde. Men det var et nødvendig offer. Noe grusomt måtte gjøres for å vise hva som skjer når kulturer blandes Noe grusomt måtte gjøres for at du skulle få oppmerksomhet.

Du kan på sett og vis ha rett i det. La oss si at alt du sier stemmer. Regjeringen er infiltrert av marxister. La oss si vi får gjort noe med det. Vi stopper all innvandring. Vi gjør hvert eneste land til en liten kulturell ”boble”.

For det første ville det aldri være mulig. Det vil alltid finnes ulovlig innvandring. Grenser er bare grenser. For det andre er ikke multikulturalisme noe som AP sørger for. Selv om du hadde klart å utrydde hele regjeringen hadde multikulturalisme fortsatt å eksistere gjennom noe som heter globalisering. Så for å unngå all form for multikulturalisme må du altså legge ned internett og bygge gjerder rundt hver eneste nasjon. Eller rundt hver eneste kultur.

Men hva har dette med uskyldige ungdommer å gjøre?

Det er det som er refrenget i hodet mitt. Det jeg hele tiden kommer tilbake til. Jeg skjønner det bare ikke. Indisiene du har bygget avgjørelsen om denne massakeren på, er så tynne at jeg ikke skjønner hvordan du har kunnet rettferdiggjøre den midt oppi hele den politiske grøten du har i hodet. Jeg kommer bare fram til at du må inneha en alvorlig forstyrret side som har behov for vold. Du sier det også på en måte selv; du sliter med testosteronen og aggresjonsutbrudd. Men allikevel – hvorfor ungdommer? Ute av stand til å forsvare seg? Du har jo på forhånd fantasert om å bli jaktet på av ”100 bevæpnede systembeskyttere” gjennom byen ”din”.

Syns du ikke det gikk litt for lett? Når du stod der og plaffet rundt på løpende og skrikende. Du fikk for god tid liksom. Ingen kom. Du ble ikke jaget. Og da de til slutt kom overga du deg. Hva skjedde med jakten? Hva skjedde med å slåss med bevæpnede likemenn? Hva skjedde med cyanidpillen?
Ble det hele som du forventet?

Det er allikevel egentlig ingen vits i å snakke til deg. Du er nok ikke tilsnakkelig. For deg hadde jeg antakelig vært en marxist. Eller en som ikke kjenner ”sannheten”. Kanskje overvurderer jeg deg. Kanskje var ønsket kun å ramme AP. I så fall har du nok mislykkes.

Jeg skriver dette for å få deg ut av systemet. Det blir feil å gi deg for mye oppmerksomhet. Du er en tragedie. Fokuset på deg må begrense seg til kunnskap for forebygging. Hovedfokuset må være på mødre, fedre, søsken og skadde. Allikevel klarer jeg ikke la være å komme tilbake til:

Hvorfor ungdommene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar