På leveringstiden (netonnet) stod det 2-4 dager, så mens jeg venter tar jeg fram den gammeldagse vispen min og visper fram store, myke og deilig amerikanske chocolate chip cookies.
Her kommer oppskriften:
Jeg bruker som regel vekt når jeg baker, det blir mye mer presist. Jeg skal prøve å legge til dl der jeg kan, men siden man kan få temmelig varierende volum mel i et litermål kan jeg ikke garantere at resultatet blir fullstendig likt. Jeg anbefaler forresten å kjøpe en kjøkkenvekt, det koster bare et par hundrelapper.
Myke, amerikanske chocolate chip cookies
265 gram (2.65 dl) mel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
170 gram (1.7 dl) smør, smeltet
220 gram (2.3 dl) brunt sukker, gjerne mykt
100 gram (1 dl) hvitt sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
1 eggeplomme
ca 4.5 dl sjokobiter
Litt kanel
Steketid: ca 15-20 min
Sett på ovnen på 165 grader
Bland mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og salt i en bolle.
I en annen bolle: bland smør, brunt sukker og hvitt sukker.
Ha i egg og eggeplomme og pisk til lett og kremete. Du kan sikkert få det enda lettere og mer kremete, men siden jeg ikke har KitchenAid (neida, jeg er ikke sponset) (I wish) får det duge.
Rydde litt i kjøkkenskapet
Vaske opp
Voilà
Sjekke cookiene
Vaske badet
Sjekke cookiene
Gi ostepølse til hunden
Sjekke cookiene igjen
Ferdig! Det tok ca 21 minutter, men kan ta mer eller mindre avhengig av størrelse og tykkelse. Vi du ha myke cookies stopper du når de så vidt er litt brune i kantene. Vil du ha sprø cookies steker du litt lenger og til de er brunere.
Nei, det er ikke ostepølse under ovnen
Nyt cookies med ditt valg av forfriskninger. Kanskje er det denne?
Eller denne?
Eller kanskje denne?
Uansett - jeg anbefaler virkelig disse cookiene, enkle å lage og farlig gode. Så kanskje det egentlig er best å la være...
Det blir flere oppskrifter etter hvert. Jeg har brukt mange år på å tråle kokebøker og internett etter de perfekte oppskriftene på ulike kaker, og nå har jeg lyst til å dele dem. Jeg er også veldig spent på marsipankakeprosjektet mitt, og med en gang kjøkkenmaskinen min ankommer setter jeg i gang! Helst før all fløten går ut på dato.
Ha en fin kveld!
Det blir flere oppskrifter etter hvert. Jeg har brukt mange år på å tråle kokebøker og internett etter de perfekte oppskriftene på ulike kaker, og nå har jeg lyst til å dele dem. Jeg er også veldig spent på marsipankakeprosjektet mitt, og med en gang kjøkkenmaskinen min ankommer setter jeg i gang! Helst før all fløten går ut på dato.
Ha en fin kveld!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar